Lilypie Third Birthday tickers

2010. szeptember 11., szombat

18 hónapos


Nagyon régen nem írtam már, melynek oka, hogy Bálint iszonyú tempóban veszi igénybe a saját és az Anyukája energiáját. A nyáron nagyon sok minden történt, de ezt majd egy másik bejegyzésben próbálom részletezni. A legfontosabb az életében a 18 hónapos státusz volt, melyet most egy hónappal később próbálok pótolni.

A nyár folyamán voltunk ortopédián, mert a doktornéni kérte, hogy ha el kezd önállóan járni Bálint akkor tegyünk egy látogatást nála. A rendelőben nagyon vicces volt az én kicsi fiam, ugyanis le-föl járt, és folyamatosan beszélt a maga kis nyelvén. A doktornéni meg is jegyezte, hogy ő úgy látja hogy többet mozog az átlagnál is, és hogy a szeme sem áll jól. Amúgy orvosilag minden rendben van vele és legközelebb csak 3 éves korában szeretné látni. Nagyon örültünk a hírnek, mert ezzel a vizsgálattal tulajdonképpen lezártuk ezt az évet, és már csak jövőre kell újra szakorvost látnunk (legalább is reméljük).

A fogai szépen jönnek, augusztus elején mintha valami fog növesztő szert kapott volna, ugyanis két hét alatt 3 foga is kibújt. Azokat a napokat nagyon megszenvedtük, de remélem, hogy a többi már nem lesz ilyen nehéz. Jelenleg 9 foga van, 5 fent, és 4 lent. A fogkibújás sorrendje most teljesen felborult!

A súlya kb 11 kg. De annyit jön-megy, hogy ez nagyjából most változatlan. Ezzel szemben magasságra most nagyot nőtt. Egyik pillanatról a másikra kinőtte a 74-es ruhákat, és 86-os méretre kellett váltanunk. A lába is hatalmasat nőtt, a nyár elején megvásárolt szandálok éppen hogy még jók voltak a nyár végére.

A beszéde nagyon kifejező, habár még mindig inkább a maga nyelvén beszél, amit akar azt elmagyarázza, és ha figyelek akkor meg is értem. Mindent megért, és tudja ha valami rosszat csinál. Rövid szavakat már mond, mint például Apa, Anya, (Ajja!!!!), Anyu, (Aaaajjjúúú), hallo, hello, csá-csá, kutya (tutya), hinta palinta, (himpa paimpa). Hirtelen ezek jutottak eszembe. Jujj, egyet és a legfontosabbat majdnem elfelejtettem, ez pedig a ham, és ham és ham...... Bármikor bármit megeszik. :)

Szóval mindent összevetve nagyon szépen fejlődik csak már lehetne egy kicsit szófogadóbb, mert most már nem csak a Nagyi haja fog kiegyenesedni, hanem az enyém is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése